קריאטינין ואוראה גבוהים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/08/2020 | 16:49 | מאת: שני

בדיקות דם מצאו אוראה 44.95 וקריאטנין 125. קריאטנין גבוה יש גם לאבא שלי ולאח שלי. רופא המשפחה נלחץ ורוצה לשלוח אותי להמשך בירור אצל מרפאת כליות. כמה זה צריך להלחיץ.? אולטרא סאונד שעשיתי הראה שהכליות בזדר גמור

17/08/2020 | 17:12 | מאת: שני

קריאטנין 1.25

השאלה היא מה היה ערך הקראטינין הקודם. אם יש עליה של יותר מ 0.3 מג/דל, מומלץ לחזור על הבדיקה בהקדם. אם נשאר יציב או יורד אז אפשר לא להלחץ ולקבוע תור בחודשים הקרובים.

18/08/2020 | 10:14 | מאת: שני

תודה. זה עלה ב0.04. מה לגבי האוראה?

מדד האוראה אינו מלחיץ. אוראה יכולה לעלות בגלל מצב של התייבשות יחסית. לפעמים בגלל צום ממושך לפני בדיקת הדם. אלו לא מספרים הדורשים התייחסות דחופה אך כן צריך לקבוע תור להערכה

מנהלי פורום נפרולוגיה