אבנים בכליה לאחר מספר ניתוחי PCNL

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/07/2020 | 10:07 | מאת: אורלי

שלום רב, לאחר 4 ניתוחים- PCNL השלימה NCCT (טרם פענוח) - פירורים זעירים בכליה ימין, ללא הידרונפרוזיס. משמאל מספר אבנים לא חוסמות בגביע עליון ותחתון, חשד כי חלקן פרנכימטיות וכן זוהו הסתיידויות בחלל הפרי-נפרי, האם אקסטרווזציה של אבנים בזמן הניתוח? אודה על התרשמותכם, האורולוג ציין שייתכן ואצטרך ניתוח נוסף עקב הכאבים במותן ובבן התחתונה לכיוון המפשעה.

זו שאלה שיש לשאול את האורולוג המטפל. אני לא שמעתי על סיבוך כזה. הוא אולי קיים אבל בטח אינו שכיח. אם לא היו ממצאים דומים בהדמיה לפני ההתערבות זה תומך בהשערה של הרנטגנולוג . תופעה מוכרת ו דווחת היא נפרוקלצינוזיס שזה הסתיידוית בכליה המכילות קלציום.

מנהלי פורום נפרולוגיה