אמא שלי חולת דיאליזה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/05/2020 | 18:44 | מאת: אילנית

שלום רב, אימי חולת דיאליזה כבר 3.5 שנים.בת 86.קראתי באינטרנט שהיה מצב שבו חולי דיאליזה נידבקו בהפטיטיס.האם בגילה אפשר לעשות חיסון להפטיטיס? ואם כן לאיזה הפטיטיס כדאי לעשות חיסון או חיסונים? תודה רבה

מדובר בחיסון להפטיטיס b, וירוס שתוקף את הכבד ויכול לגרום לאי ספיקת כבד. כל המטופלים עם מחלת כליות כרונית צריכים להיות מחוסנים למחלה זו, ובוודאי מטופלי דיאליזה. בכל גיל. הם נחשבים קבוצת סיכון להדבקה בנגיף. במכוני הדיאליזה בודקים אחת למספר חודשים האם יש נוגדנים לנגיף ולכן יכול להיות שאימך מחוסנת, כדאי לבדוק לפני שפונים לקבלת חיסון.

מנהלי פורום נפרולוגיה