איזה מינון היפרין למטופל דיאליזה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/03/2020 | 22:53 | מאת: יונת שלום

שלום דר הילה מומחית נפרולוגיה ולחץ דם שאלתי היא :- איזה מינון היפרין יש לתת למטופל דיאליזה השוקל הין 70-73 במשך שלוש שעות המודיאליזה יש לציין מטופל עם רקע מחלת לב iHD, גם כן PAF וגם כן סובל מאנימיה מינור .בן 77 ותודה מראש בברכה יונת השלום

מינון הפרין מקובל הינו 1000 יחידות לשעה אך משתנה בין מטופלים בהתאם למחלות הרקע, הסיכון לדמם, איכות האקסס לדיאליזה וכו׳. באנשים עם פרפור פרוזדורים לעיתים נותנים נוגדי קרישה ארוכי טווח כגון קלקסן. זה נתון לשיקול הנפרולוג המטפל בדיאליזה

מנהלי פורום נפרולוגיה