שימוש ארוך טווח בתרופה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/01/2020 | 22:23 | מאת: גלעד

שלום בהמשך לתשובתך לגבי TBMD רציתי לשאול האם שימוש ארוך טווח של כמה שנים בפמוטידין 80 מג ליום ( תופעות לוואי קשות מ PPI ) עלול לגרום לפגיעה בכליות, במיוחד לאור שנים של אריתרוציטים וכנראה TBMD? כרגע תפקודי כליות תקינים. מבצע כל 3 חודשים בדיקה. במידה והפמוטידין יתחיל לפגוע האם אפשר יהיה להספיק להציל את הכליות על ידי החלפת תרופה? תודה רבה

פמוטידין היא תרופה שאינה "נפרוטוקסית"= לא רעילה לכליות. יש התאמת מינון במטופלים עם ירידת תיפקוד כלייתי בגלל מנגנון הפינוי של התרופה מהגוף. עקרונית לכל תרופה עלולה להתפתח תגובה אלרגית שעלולה לערב את הכליות אך דווקא זה נדיר בפמוטידין והרבה הרבה יותר שכיח עם ppi כגון לוסק/אומפרדקס.

מנהלי פורום נפרולוגיה