אנמיה של מחלה כרונית. כליות? TBMD?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/01/2020 | 23:26 | מאת: גלעד

שלום אני בן 48. מזה כשנה כאבי בטן מעת לעת וירדתי כ 3 קילו במשקל. בדיקות הדם תקינות. CT בטן לפני שנה תקין. דם סמוי תקין פעמיים. ב 3חודשים האחרונים ההמוגלובין שלי פתאום התחיל לרדת מ 13.6 ל 12.8 ובדיקה אחרונה 12.2 ה MCV=88 ה RBC ו HCT מעט מתחת לנורמה הרופא אמר שזה מתאים לאנמיה של מחלה כרונית היות והפריטין תקין באמצע הנורמה, הברזל מעט נמוך 50 הטרנספרין ירד מאמצע הנורמה לחלק התחתון של הנורמה והריווי טרנספרין ירד בכמה חודשים מ 25 אחוז ל 18 אחוז. לאור זאת אם המגמה תמשך כנראה יבצעו לי קפסולה לראות ליתר בטחון שאין קרוה במעי הדק ואולי קולונסקופיה. רציתי לשאול. מזה 20 שנה יש לי אריתרוציטים בשתן ונרפולוג העריך לפני 10 שנים שמדובר ב thin basement membrane ואמר שאין בעיה אבל להזהר עם הכליות עם כדורים ורצוי בלי בדיקות יוד וכו' ואם מתפתח משהו חריג לחזור לנפרולוג. מאז לא הילתי אצלו אין שינוי במעט אריתרוציטים בשתן. רציתי לשאול האם יכול להיות שהאנמיה של מחלה כרונית היא מהתחלה של בעיה בכליות? אציין שהקריאטינין שלי נמוך כ 0.7 והאוראה תקינה בחלק התחתון של הנורמה. בדיקת השתן תקינה פרט לאריתרוציטים. כמו כן אצייין שבשל רפלוקס אני לוקח פמוטידין 80 מ"ג ליום כבר כמה שנים ( קראתי שזה מינון בעיתי לחולי כליה ). האם סביר שהאנמיה מתחילה להיות מהכליות או שלא סביר היות ותפקודי הכליה תקינים? תודה רבה

לא סביר שהאנמיה נובעת ממחלת הכליות בנוכחות תפקוד כלייתי תקין. חשוב לחפש גורמים אחרים לאנמיה. מינון הפמוטידין אכן גבוה. 40 מ״ג לא מספיק לך?

11/01/2020 | 16:36 | מאת: גלעד

תודה רבה לגבי הכליות ופמוטידין. מזה כ 10 שנים סובל ממגוון תופעות ברום הבטן ובוושט - כאבים אחרי האוכל באיזור מפתח הלב או במרכז החזה, רפלוקס, שיעול וכו'. זה למרות שאני לא מעשן, רזה, לא שותה אלכוהול, לא שוכב אחרי אוכל ולא אוכל חריך וזה לא עוזר. גסטרוסוקפיה תקינה פעמיים. זה רפלוקס ופונקציונלי. ניסיתי PPI אבל גרם לי לניסטגמוס וסחרחורת קשה ולכן לא מתקרב לתרופות האלה. נשארתי עם פמוטידין. בהתחלה 40 מג ליום אבל בשנים האחרונות 80 מג ליום. האם לאור ה 20 שנה אריתרוציטים בשתן וכנראה TBMD ( או חלילה בסבירות נמוכה IGA NEPHROPATHY אבל ה IGA של תקין בשלב זה ) השימוש היומיומי בפמוטידין 80 מ"ג עלול לפגוע לי בכליות? הן יכולות פתאום בבת אחת להדרדר או שאם יהיה שינוי בתפקודי כליות יהיה לי זמן לתקן ולנסות שוב PPI בשביל להציל את הכליה? תודה רבה

פמוטידין לא ידועה כתרופה שפוגעת בכליות. אבל לדעתי המינון של 80 מ״ג עדיין גבוה מדי, ויכול לגרום לתופעות לוואי. כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו על המשך הטיפול בתרופה

מנהלי פורום נפרולוגיה