שאלה בנושא כאבים במותן עם ארועים של פיאלונפרטיס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/10/2019 | 15:45 | מאת: מ.כ.ר

שלום וברכה, אני בת 22 לפני שנה וחצי היה לי פיאלונפריטיס חוזר פעם שניה (הפעם הקודמת הייתה לפני 8 שנים) מאז אני חווה כאבים חוזרים באזור המותן (צד ימין) בצורה של גלים מלווה בדקירות עם הקרנה לבטן תחתונה ומפשעה לפעמים מלווה בצמרמורות, בכל פעם מאז הבדיקה והתרבית תקינה ללא צמיחה, חזרנו על בדיקות us אורולוג הפנה אותי למיפוי כליות בחשד לupj כפי שהבנתי הבדיקה תקינה יש משהו אחת שמטריד אותי מה הכוונה בתפקוד כלייתי כמותי היחס נראה לי לא הגיוני מצרפת את התוצאות, אשמח לשמוע חוות דעת נוספת מה עוד זה יכול להיות הכאב ממש מפריע לי בתפקוד.

אין באפשרותנו לראות בדיקות מצורפות. נא להקליד במדויק.

22/10/2019 | 16:04 | מאת: מ.כ.ר

תודה על המענה המהיר! הנה התוצאות: מיפוי כליות mag 3 תוצאות: ניתן : tc99m mag -3 תפקוד כליתי יחסי כמותי: LT - 8% RT - 42% כליה שמאלית עם פרפוזיה וקליטה יחסית טובים פינוי ספונטני טוב. כליה ימנית עם פאפוזיה וקליטה מעט מופחתים, פינוי ספונטני טוב. לסיכום - ירידה קלה בתפקוד כליה ימנית, שתי הכליות ללא הפרעה בניקוז.

נראת טעות הקלדה. שמאל היה אמור להיות 48% שכן המספרים אמורים להתחבר ל100%. זה התרומה היחסית של כל כליה לתפקוד הכלייתי.

מנהלי פורום נפרולוגיה