תוצאות מיפוי כליות דינמי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/07/2019 | 10:54 | מאת: מיכל

שלום, ידוע על הידרונפרוזיס בכליה הימנית. לפני כשנתיים תיפקוד הכליה עמד על 22% והיום על 16%. באבחון נכתב כי הכליה הימנית מודגמת במנח ומיקום תקין, עם קליטה איטית וירודה בצורה דיפוזית, מעבר של החומר למערכת המאספת איטי וללא פינוי ספונטאני משמעותי. לאחר מתן פוסיד הודגם פינוי טוב. מה זה אומר? יש מקום לדאגה?

ההידרונפרוזיס בכליה ימין למעשה נובע מחסימה של זרימת השתן. לאורך זמן צפויה ירידה בתפקוד הכליה החסומה ולכן הירידה בתרומה שלה לתפקוד. כל עוד כליה שמאל עובדת בצורה תקינה, צפוי שהתפקוד הכלייתי יהיה תקין. אם מסיבה כלשהי תהיה בעיה גם בתפקוד של כליה שמאל, אז תתפתח אי ספיקת כליות

22/07/2019 | 21:31 | מאת: מיכל

תודה. זה מצב הפיך? ההידרונפרוזיס נוצר בעקבות מחלה גניקולוגית שלחצה על הכליה. הנגע הוסר והתפקוד השתפר. יש משהו שניתן לעשות בכדי לשפר את התפקוד? הגיוני שבמהלך ההריונות לא הייתה בעיה ורק כעת חלה החמרה? יהיה צורך להוציא אותה?

הכליה מוכיחה שסבלה ועוברת תהליך בלתי הפיך שכן התרומה שלה לפינוי הכלייתי הולכת ויורדת. לא מוציאים סתם כליה (גם אם תורמת מעט לתיפקוד הכלייתי הכולל) בהעדר סיבה טובה שמצדיקה את הסיכון שכרוך בניתוח.

23/07/2019 | 19:35 | מאת: מיכל

תודה. זה מצדיק הכנסת סטנט לשופכן?

התגובה לפוסיד במיפוי מצביעה על כך שאולי החסימה היא לא מאד משמעותית. זה אומר שסטנט לא יעזור. זה גם מרמז שאולי הסיבה לאובדן בתיפקוד הוא על רקע אירוע אחר שחוותה הכליה הזו. ממליצה לך להיוועץ באורולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה