התקנת סטנט: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

התקף לב: מניעה, טיפול והתמודדות

התקפי לב הם סיבת המוות השכיחה ביותר באוכלוסייה. אמנם לא תמיד ניתן למנוע אותם, אך במקרים רבים אפשר בהחלט לסייע לחולה ולהציל את חייו. מה גורם למצב המסוכן הזה ומה עושים כשהוא חלילה מתרחש? כל מה שחשוב לדעת יותר ממחלות זיהומיות ואפילו יותר מסרטן: התקפי לב נחשבים לגורם המוות מס' 1 באוכלוסייה. מה גורם לשריר הלב שלנו לחדול מלפעול, ובעיקר - כיצד ניתן למנוע את המצב המלחיץ והמסוכן הזה? כל התשובות לפניכם.   מה קורה במהלך התקף לב?                                                                                             במצב כזה, אחד או מספר חלקים בשריר הלב לא זוכים לקבל אספקת חמצן ראויה, מה שעלול להוביל לנמק או לנזק בלתי הפיך באזור הפגוע.   התסמינים השכיחים של התקף לב, הם כאבים ולחץ בחזה, המקרינים לצד השמאלי של הכתף. צילום: שאטרסטוק    מה גורם לכך? העורקים ה"כליליים", הם למעשה עורקים האחראיים על העברת דם ללב. באופן טבעי, אספקה זו מאפשרת את פעילותו התקינה של הלב. התקף לב, או בשמו המדעי...
ללמוד עוד על התקנת סטנט
פיתוח ישראלי: גישה לכלי דם זעירים במוח-תמונה

טכנולוגיה ישראלית פורצת דרך תאפשר לראשונה לחדור לכלי דם...

מאת: מערכת zap...
07/11/2018
הרופא שגה, החולה נפטרה-תמונה

ועדת בדיקה של משרד הבריאות קבעה כי טעות בשיקול הדעת של רופא...

מאת: מערכת zap...
27/04/2010
אבי העורקים: על מותו של איינשטיין-תמונה

בעקבות מותו של ענק התרבות ממפרצת באבי העורקים, פרופ' יהודה...

מאת: מערכת zap...
27/11/2013
עורק התרדמה: מניעת אירוע מוחי-תמונה

עורקי התרדמה מספקים דם למוח ועלולים להיחסם על ידי רובד...

מאת: פרופ'...
19/08/2014

התקנת סטנט: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

ד"ר צנגן שלום רב, בתנו ילדה בת 6.5, בוגרת והתפתחה באופן תקין מכל הבחינות. החלה ללמוד בכיתה א' השנה בבית ספר חדש לאחר מעבר דירה, השתלבה יפה מבחינה לימודית וחברתית. לפני כ3 שנים הגענו אליך בגלל עצירות קשה ובריחת צואה, וגם שתן, לאחר אשפוז בגלל פיילונפריטיס, ולאחר מכן וניתוח התקנת סטנט בדרכי השתן. היה ברקע חשש ליפול לאסלה לאחר שנפלה לאסלה בבית החולים. המלצת בין היתר על טיפול בפגלקס ואכן הטיפול היה יעיל והיא חזרה ליציאות סדירות בשירותים בתוך מספר ימים. לאחר מספר חודשים הורדנו בהדרגה את מינון הפגלקס עד שהופסק לחלוטין. מאז, בשנים האחרונות, היו 2 אירועים של רגרסיות (צואה+שתן) בתקופות בהן חל שינוי משמעותי מבחינתה (גן חדש, ומעבר דירה), בשתי הפעמים הבעיה נפתרה עם שינוי התנהגותי ומעקב קרוב יותר שלי ושל אביה, ללא שימוש בפגלקס. בשבוע האחרון, לאחר שעברה חיסונים ומאוד התנגדה והשתוללה, החלה בריחת צואה בכל יום, שהשיא אתמול כאשר ברח לה לראשונה בבית הספר ,מה שגרם למבוכה גדולה מאוד ואף הערות מצד חבריה לכיתה. התחלנו אתמול מיד במתן פגלקס 8 מ"ג (בינתיים רק אתמול בערב) ודיברנו על ישיבה בשירותים מדי בוקר אחרי ארוחת הבוקר. יש לציין שהיא משתפת איתי פעולה יפה, ואנחנו מקפידים שלא לכעוס עליה על בריחות הצואה. היום ישבה בשירותים בבוקר ועדיין ללא יציאה. הדרכתי אותה ללכת גם בבית הספר לשירותים לאחר ארוחת הבוקר באופן יזום. היא אוכלת ירקות ופרות בכמות סבירה, ושותה די הרבה מים. בזמנים "רגילים" ללא בריחות צואה, הולכת לשירותים והיציאות בדרך כלל מגיעות "דחוף" (מתאפקת בזמן משחק למשל, ייתכן שיש חשש בגלל שהיציאות מאוד גדולות, אבל היא לא התלוננה על כאבים). ששוחחנו אתמול היא התלוננה על כאבים/פחד סביב הליכה לשירותים. כמו כן היא סיפרה לי שבבית הספר ילדים לפעמים לא מורידים את המים אחרי יציאה וזה מגעיל אותה, והיא חוששת שזה יקרה גם לה. לכן היא מעדיפה להתאפק ואז הקקי לוחץ לה ובורח. לפני שנקבע אצלך תור נוסף, אשמח להכוונה ראשונית האם מינון זה של פגלקס סביר בגילה או שכדאי להעלות מינון? ובנוסף, האם כדאי לפנות לטיפול רגשי/ביופידבק או כדאי להסתפק בשלב זה בפגלקס+ליווי שלנו? מיותר לציין שזה גורם לה למועקה גדולה מאוד, ואנחנו חוששים שזה יגרום לבידוד חברתי... תודה רבה! שרית

להערכתי יש צורך בטיפול משולב, גם ריכוך צואה עם נורמלקס, במינון שצריך להתאים לה. בשבוע ראשון כנראה 16 גרם ב240 מל שתיה ולפי התגובה להחליט באיזה מינון להמשיך. בנוסף יש לשלב הדרכת הורים. אנא פני אלי דרך מרפאת גסטרו ילדים בוולפסון.

להערכתי יש צורך בטיפול משולב, גם ריכוך צואה עם נורמלקס, במינון שצריך להתאים לה. בשבוע ראשון כנראה 16 גרם ב240 מל שתיה ולפי התגובה להחליט באיזה מינון להמשיך. בנוסף יש לשלב הדרכת הורים. אנא פני אלי דרך מרפאת גסטרו ילדים בוולפסון.

שלום ד"ר גל קרן-פז. אשתי בת65 חולה אונקולוגית בעבר.1994 הוסר המעי הגס בטן תחתונה קיבלה את מירב ההקרנות.וגם כימוטרפי. 2004 הרחם הוסר עקב גידול סרטני. עקב ההקרנות נפגעו השופכנים והתחילו דלקות מלוות בחום ואישפוזים תכופים. לבסוף הוחלט לפני שנה להתקין נפרוסטום כמובן החלפה כל שלושה חודשים. לאחרונה הציעו לאשתי באנגיו לעבור השתלה של סטנט. ד"ר שאלתי. האם ניתן להתקין סטנט בשופכן מוקרן מצולק . מה הסיכונים והסיבוכים מפעולה זו. משך הפעולה. האם אנו אמורים לדעת אינפורמציה נוספת שלא שאלנו. האם יש אתר שבו ניתן לראות הדמיה של הפעולה. בברכה. פז שמואל פז שמואל

שלום שמואל. בהחלט אפשר להכניס סטנט לשופכן. בחלק מהמקרים זה מייתר את הנפרוסטום. את הסטנט צריך להחליף כל 6 חודשים. הסיבוכים הם בעיקר תיאורטיים (נזק לשופכן או לשלפוחית). עיקר הבעיה היא אם לא מצליחים להכניס, ואז פשוט ישאירו עם נפרוסטום. הפעולה צריכה לקחת כרבע שעה אם לא נתקלים בבעיות.

שלום, ידוע על הידרונפרוזיס בכליה הימנית. לפני כשנתיים תיפקוד הכליה עמד על 22% והיום על 16%. באבחון נכתב כי הכליה הימנית מודגמת במנח ומיקום תקין, עם קליטה איטית וירודה בצורה דיפוזית, מעבר של החומר למערכת המאספת איטי וללא פינוי ספונטאני משמעותי. לאחר מתן פוסיד הודגם פינוי טוב. מה זה אומר? יש מקום לדאגה?

ההידרונפרוזיס בכליה ימין למעשה נובע מחסימה של זרימת השתן. לאורך זמן צפויה ירידה בתפקוד הכליה החסומה ולכן הירידה בתרומה שלה לתפקוד. כל עוד כליה שמאל עובדת בצורה תקינה, צפוי שהתפקוד הכלייתי יהיה תקין. אם מסיבה כלשהי תהיה בעיה גם בתפקוד של כליה שמאל, אז תתפתח אי ספיקת כליות

תודה. זה מצב הפיך? ההידרונפרוזיס נוצר בעקבות מחלה גניקולוגית שלחצה על הכליה. הנגע הוסר והתפקוד השתפר. יש משהו שניתן לעשות בכדי לשפר את התפקוד? הגיוני שבמהלך ההריונות לא הייתה בעיה ורק כעת חלה החמרה? יהיה צורך להוציא אותה?

הכליה מוכיחה שסבלה ועוברת תהליך בלתי הפיך שכן התרומה שלה לפינוי הכלייתי הולכת ויורדת. לא מוציאים סתם כליה (גם אם תורמת מעט לתיפקוד הכלייתי הכולל) בהעדר סיבה טובה שמצדיקה את הסיכון שכרוך בניתוח.

תודה. זה מצדיק הכנסת סטנט לשופכן?

התגובה לפוסיד במיפוי מצביעה על כך שאולי החסימה היא לא מאד משמעותית. זה אומר שסטנט לא יעזור. זה גם מרמז שאולי הסיבה לאובדן בתיפקוד הוא על רקע אירוע אחר שחוותה הכליה הזו. ממליצה לך להיוועץ באורולוג.

ד"ר שלום רב, אני בן 23 , יש לי פלטפוס גמיש בשתי כפות הרגליים. אני עובד על הרגליים ובכמה חודשים האחרונים התחילו כאבים ברגל ימין והלכתי לעשות מדרסים...המדרסים אכן משפרים את תחושת ההליכה והיציבות, אך כאשר אני ללא מדרסים (בבית וכו) אני מרגיש צורך מידי לנעול את המדרסים... שאלתי היא האם ישנה אפשרות של התקנת סטנט באיזור עצם התאלוס על מנת למנוע את היווצרות הקריסה של הקרסול פנימה?, וע"י כך למנוע את הפלטפוס? אילו אופציות כירוגיות קיימות בישראל כדי לתקן את כף הרגל? בברכה, אור.

שלום רב ישנו ניתוח בו משתילים בורג בין עצם הטלוס לעצם הקלקנאוס. שם הניתוח ARTHROERESIS והוא מתקן את הפלטפוס והקריסה. אתה מוזמן להגיע למרפאות לבדיקת התאמה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL