תשובות של תרבית שתן וליקוציטים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/07/2019 | 12:18 | מאת: גל

היי. זאת אני ממקודם. אני כבר שבוע וחצי עם כאבים בבטן התחתונה. קיבלצי 2 אנטיביוטיקות שלא עזרו לי(זינט וציפרודקס). עשיתי תרבית שתן שיצאה שלילית, ובבדיקת שתן הכללית הכל יצא שלילי מלבד ליקוציטים (כדוריות דם לבנות) שיצאו 250/ul אם אין חיידק, ויש כאבים וכדוריות דם לבנות מוגברות מה זה יכול להיות? אני ממש בלחץ. תודה

18/07/2019 | 14:27 | מאת: גל

חשוב לציין שנתנו לי 2 אנטיביוטיקות שלא עזרו לי, זינת ואחכ ציפרודקס. את התרבית(שיצאה שלילית) עשיתי 36 שעות אחרי שסיימתי עם הציפרודקס

לקיחת תרבית כשאת עדיין תחת השפעת טיפול אנטיביוטי יכולה בהחלט להביא לתרבית שלילית (ללא צמיחת חיידק) גם אם יש זיהום. מצד שני סביר ששני סוגים שונים של אנטיביוטיקה היו עוזרים. כדאי להבדק על ידי רופא נשים, לחכות שבוע לפחות ממנת האנטיביוטיקה האחרונה ולחזור על תרבית השתן. אם הסימנים לא חולפים כדאי גם לעשות אולטרסאונד

19/07/2019 | 17:30 | מאת: גל

הייתי אצל רופא נשים שעשה לי אולטרסאונד שחלות ורחם..והיה תקין... אני ממש מפחדת אם זה לא חיידק אז למה הליקוציטים ככה גבוהים ולמה כואב לי בבטן התחתונה? זה מלחיץ.

20/07/2019 | 19:34 | מאת: גל

הייתי אצל רופא נשים שעשה לי אולטרסאונד שחלות ורחם..והיה תקין... אני ממש מפחדת אם זה לא חיידק אז למה הליקוציטים ככה גבוהים ולמה כואב לי בבטן התחתונה? זה מלחיץ.

כמו שכבר דר קלוק - בן בסט ענתה לך: אם התרבית נלקחה אחרי התחלת טיפול אנטיביוטי היא עלולה לעקר את התרבית. זה אומר שהתרבית תהייה שלילית למרות שהיו חידקים. כדאי לחזור על בדיקות השתן כ10ימיםאחרי השלמת הטיפול האנטיביוטי.

כאמור יכול להיות שלא צמח חיידק בשל השפעת האנטיביוטיקה. תחזרי על תרבית השתן לפחות שבוע מהפסקת האנטיביוטיקה ועדיף שבועיים

מנהלי פורום נפרולוגיה