בדיקת שתן לא תקינות ותרופות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/06/2019 | 19:47 | מאת: משמש

אני מטופלת בתרופות המדכאות את המערכת החיסונית(פרדניזון,מתותרקסט,פלקוויניל)בגלל RA. אני סובלת בחודשיים האחרונים מדלקות בשתן ומונעת עם פרובויוטיקה. ביצעתי היום בדיקת שתן והתשובות מדאיגות. PROTEIN- U STRIP תוצאה 100 mg/dl כשהטווח הוא 0 עד 20. UROBILINOGEN-U STRIP תוצאה 3 mg/dl כשאמור לצאת negative. RBC calc. - U STRIP תוצאה 35 RBC/microl כשאמור לצאת negative. SPECIFIC GRAV-U STRI תוצאה 1.034 fL מעל לטווח הנורמה. -שאר המדדים תקינים- על מה החריגות האלה יכולות להצביע? מה היית ממליצה לי לעשות? תודה רבה וסליחה מראש על אורך השאלה

RA יכולה לבוא באסוציאציה עם מחלות כליה משניות. לרוב הביטוי יהיה הופעת חלבון ו/או כדוריות דם אדומות בשתן. עם זאת, גם זיהום בדרכי השתן יכול להסביר חלק מהתמונה. ממליצה בשלב ראשון לחזור על בדיקת השתן - לבצע בדיקת שתן לכללית ומשקע, תרבית שתן ושתן ליחס אלבומין/קראטינין. אם גם הפעם תהיה חריגה בבדיקות - לפנות לרופא המטפל להמשך בירור. אם הבדיקה הנוספת תהיה תקינה - כדאי כעבור מספר שבועות לחזור עליה לוודא שחוזרת תקינה פעם נוספת.

מנהלי פורום נפרולוגיה