הטלת שתן מרובה גם בלילה, אישה בראיה :)

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/06/2019 | 08:54 | מאת: יעל

היי, אני כיום בת 44 בריאה לחלוטין לא נוטלת תרופות וגם לא תוספי מזון. בזמן האחרון אני מתעוררת מתוך שינה בכדי ללכת לשירותים ויש לציין שזה קורה כמה פעמים בלילה. תופעה שמעולם לא היתה. דבר נוסף, אני מרגישה שגם ביום אני הולכת הרבה לשירותים להטלת שתן. ממה זה יכול לנבוע? חשוב לי ציין שעיקר השתיה שלי( זה ממש לא חדש 20 שנה אני כך) קפה נמס של עלית אני צורכת המון כוסות חלב. אני לא שותה מים. אבל מעולם לא היתה בעיה עם השתן. אני כל הזמן שותה וכך היה תמיד. אשמח לדעת מה עליי לעשות? ואם צריך להיבדק אז אילו בדיקות ואיזה רופא? תודה תודה

חלב מכיל חלבון. האם הדיאטה שלך עתירת חלבון ? בדיאטות שהן מאד עשירות חלבון עלול להיווצר המכונה דיאורזה אוסמוטית, שיתון יתר שנובע מהדיאטה. חשוב לראות שאין סוכרת או הפרעה אחרת. לשם כך מומלץ לפנות לרופא משפחה .שיבדוק אותן ויפנה לבדיקות לשלוח בדיקות דם שיכללו סוכר בצום, נתרן,אשלגן, תיפקודי כליה, קלציום אלבומין. שתן לאוסמולריות של בוקר. אפשר גם שתבצעי איסוף שתן כמותי ל 24 שעות שיגדיר את נפח השתן, ובמקביל רישום שתיה. לפי התוצאות יחליט הרופא על המשך ברור

18/06/2019 | 06:03 | מאת: ריקי

מתוך מה שאני חקרתי כאדם פרטי בשל בריחת סידן הוא- שסידן מוצרי חלב אינם נספגים היטב בגוף ולכן הם מופרשים בשתן- לצורך השלמת הסידן אני נוטלת דנסטי כבר 3.5 שנים כל תמונת הגוף שלי נשתנתה מאז.

21/06/2019 | 11:36 | מאת: יעל

תודה רבה. שאלונת. את חושבת שכדאי שלפני שאני ניגשת לרופא משפחה לעשות יומן הטלת שתן כל כמה זמן..? האם זה יעזור לאנמנזה? דבר נוסף: אני אתחיל לעקוב. במחזור יש יותר הטלת שתן אני יודעת שזה דבר מוכר הקטע לפני מחזור יש לי מגרנות ועייפות והטלת שתן. וקראתי שמגרנות גורמות להטלת שתן.באתר בי"ח של איכילוב. שוב אני צריכה לעקוב כי זו תופעה חדשה אצלי של ( הטלת שתן) ממש כל רבע שעה. וגם לבדוק כפי שציינת אם זה קשור לאוכל. בגדול אני גומרת קרטוני חלב בטוח אחד ליטר ביום. שותה המון כוסות עם נמס עלית ( לא סופרת כמה) אוכלת בבוקר ביצה ובמהלך היום מעדן. חלבון זה גם טונה ועוף שאני אוכלת מן הסתם.. האם זוהי הסיבה? ממה לדעתך עליי להתחיל מרישום? או ישר לגשת לרופא לבדיקות שציינת? תודה שוב

השאלה האם את נותנת שתן לעיתים תכופות אך כמות קטנה בכל פעם או שמדובר בהטלת שתן בכמות גדולה. יש הבדל בין שני המקרים. ממליצה בשלב ראשון לבצע איסוף שתן 24 שעות כדי להעריך את הכמות ובהתאם להתקדם.

מנהלי פורום נפרולוגיה