תסומנת נפרוטית -מחלת כליה עם שינוי זעיר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/05/2019 | 13:01 | מאת: יעל

לפני כארבעה חודשים אובחנתי עם תסמונת נפרוטית, שאובחנה דרך ביופסיית כליה. קיבלתי טיפול בסטרואידים 60 מג ליום וכיום אני בשלב של רגרסיה אך עם פרוטנריה של 1200 חלבון בשתן כבר חודש. התחלתי לרדת במינון הסטראוידים ואני נמצאת במעקב כל שבועיים מול נרפולוגית. 1. האם הנפיחות בפנים תעבור לאחר הפסקת נטילת הסטראוידים? 2. ניסו לתת לי טריטס להורדת הפרוטנריה, אך זה לא הועיל. אילו תרופות יכולות לעזור להחזרת האיזון בגוף ולהשגת רגרסיה ? 3. האם יהיו לי עוד התפרצויות של המחלה בשנים הבאות? אם כן, מה דרכי הטיפול בהם והאם זה משבית כמו הפעם הראשונה?

מבינה שאת מדברת על minimal change disease. זו מחלה שלרוב מגיבה טוב לסטרואידים אך אכן עשויה לחזור. במקרים בהם המחלה חוזרת, נהוג לתת קורס נוסף של סטרואידים אך אם יש חזרות מרובות או תופעות לוואי קשות לסטרואידים, ניתן לתת טיפולים אחרים (לרוב בנוסף לסטרואידים, אך אז הסטרואידים יהיו במינון נמוך יותר לצמצום תופעות הלוואי, תלוי במספר גורמים). כמובן שלכל טיפול יש תופעות לוואי אם כי אחרות. תופעות הלוואי הקוסמטיות של הסטרואידים חולפות ברובן אך צריך הרבה סבלנות. חלקן חולפות עם הירידה במינון אך הנפיחות בפנים דורשת יותר סבלנות ולעיתים חולפת רק מספר שבועות לאחר הפסקה מוחלטת של התרופה.

מנהלי פורום נפרולוגיה