שאלה לגבי אלכהול קצת בהגזמה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/05/2019 | 15:01 | מאת: מאור

שלום רב יש לי שני שאלות בבקשה 1 רציתי לדעת אם שתיה בתדירות גבוה של יין יכולה לגרום לדם טיפה בשתן ולצריבה כי בקופת חולים היה קצת דם ושהגעתי למיון היה תקין לחלוטין..לפי הבנתי מהרופא שלפעמים יש להם בעיה בסטיקים 2 לפעמים יוצא לי זרם של שתן שפיתאום יוצאים 2 זרמים כאילו השתן יוצא כמו ממטרה מה זה נקרא מקווה שהסברתי נכון תודה

אלכוהול לא גורם להמטוריה או צריבה. סטיק שתן הוא מאד רגיש אבל גם יש טווח של טעות וכדי להוכיח כדוריות אדומות בשתן בוודאות יש לראות אותן במיקרוסקופ (מה שמכונה שתן למיקרוסקופ). מומלץ כי תבצע את תחזור על סטיק, שתן למיקרוסקופ, תרבית שתן, הדמיית כליות ובדיקת אורולוג .

02/05/2019 | 00:48 | מאת: בהמשך לתשובתך

נלקח סטיק במיון שהכול בסדר ואין מה לגבי הזרם הזה יכול להעיד על משהו??אבנים

זרם משתנה יכול להעיד את איזו הפרעה בזרימת השתן שהיא נובעת מהיצרות ותלויית לחץ בדרכי השתן (למשל פרוסטטה) או מתזוזה של הגורם המפריע (אבן למשל). מכאן ההמלצה על הדמיה ויעוץ אורולוג

02/05/2019 | 11:59 | מאת: מה?

פרוסטטה אני בחור צעיר רגע אבן שנמצאת.בדרכי השתן עצמם כי עברתי הדמיות וגם סיטי אולטרסאונד אחרון הראה גודש קל בגלל שאני שותה הרבה מייים הרבה מאוד וקראטנין תקין! מה בדרך כלל אבנים כאלה גורמות כך??אם יש טיפול טיבעי לפרקן? תודה

ברור שאין לי אפשרות מהאופן בו אתה מנסח את השאלה לשער מה גילך. אם אין אבנים בהדמיה של דרכי השתן ואם לא היה אירוע של עווית כליה אין טעם בטיפול ואני לא אמרתי שאתה צריך טיפול. אם כעקרון שתיית מים, דיאטה דלת מלח והימנעות מאלכוהול ומזון מעובד הם עקרונות טובים לחיים בריאים. גודש של המערכת המאספת מחייב הוכחה שחלף אחרת עליך לעבור ברור .

03/05/2019 | 14:59 | מאת: המשך

מה זה עייוות?? לגבי הגודש אז למה רופא במיון שחרר ואמר שהכול תקין כולל ספירה כימיה ואלטרסאונד בפורום אחר נאמר לי הגודש בגלל שכיס שתן היה מלא בבדיקה

03/05/2019 | 15:14 | מאת: משהו נוסף

לגבי גודש בדרך כלל ממה זה נובע גודש קל ? ומה זה

03/05/2019 | 16:04 | מאת: מיים

אני שותה המון המון שחכתי לציין האם יש קשר בין כמויות של מיים לגודש

גודש קל אכן יכול לנבוע מכיס שתן מלא. ממליצה לפנות לרופא המשפחה לשאלות נוספות בנושא

מנהלי פורום נפרולוגיה