שימוש בפוסיד עם ולסטרן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/05/2019 | 07:39 | מאת: יונה חיים.

אני סובל מלחץ דם גבוהה. בערכים של 160/95. לוקח קרדיולוג 2.5 בוקר וערב ודופלקס 10/160 בבוקר. בערב עוד חצי כדור קרדיולוג .רופא המשפה הציע לי לקחת פוסיד. וגם ולסטרן. ואם לחץ הדם לא יורד לקחת נורמופרסן בוקר ערב.שאלתי ההם הטיפול שהוצע לי טוב. ושאלה נוספת ההם שילוב התרופות הללו חיים בשלום.ושאלה נוספת ההם פוסיד ולסטרן יכול לגרום לחום. כי לקחתי אותם וזה עשה לי חום 38.5. ברקע סכרת 2. קרוטונים בכליות מעל 5000 אני בתאילנד ורק התחלתי את הטיול. ההם עלי לשוב לארץ ולבטל את הטיול..תודה מראש.

התרופות לא גורמות לחום. נורמופרסאן אינה תרופה שנחשבת קו ראשון לטיפול בלחץ דם ואם מפסיקים את נטילת התרופה בפתאומיות יש אפקט המכונה "רבואונד"עם קפיצה בערכי חץ הדם. משתנים נחשבים למרכיב חשוב בטיפול בלחץ דם. כשמתחילים טיפול במשתנים או מתגברים טיפול בתרופות כגון ולסרטן חשוב בהתחלה ביחוד לבצע מעקב מעבדתי אחר תיפקודי הכליה ומלחים בדם. לכן לבחור להתחיל דווקא בחופשה זה לא רעיון טוב. אם התכוונת בערכי "קרוטונים בכליות" לקראטינין בדם הרי שבוודאי התבלבלת. ערכים כאילו הם מאד גבוהים ומחייבים התחלת טיפול בדיאליזה.

מנהלי פורום נפרולוגיה