כדור אקספורג מעלה קריטנין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/04/2019 | 19:54 | מאת: כדור אקספורג מעלה קריטנין ?

שלום, האם נטילת 2 אקספורג 160 ביום מעלה קריטנין, עד עכשו לקחתי רק 1. והם כדור שינה וכדור הרגעה טרנקסל מעלים קריטנין.? היה תקופה ארוכה 1.27 ועלה ל 1.55 כשעלה המינון ל 2 אקספורג ביום.

05/04/2019 | 20:05 | מאת: רוני

בהמשך לשאלה, שונה לי הכדור לנורווסק 5 מג פעמיים ביום ביחד עם קרדילוק 2.5 מ"ג פעמיים ביום, האם השינוי יכול לעזור להוריד את הקריטנין,כל שאר הבדיקות בסדר גמור .

הכפילו לך את מינון האקספורג וכך גם הוכפל מינון הואלסארטן . העלאת מינון ואלסארטן עלולה בהחלט לגרום לעליית קראטינין. עליה של עד 30% מערכי הבסיס נחשבת כמותרת ואף יכולה להצביע על אפקט מטיב על הכליה. לאורך זמן התרופה מגינה על הכליות ומאיטה את קצב ההדרדרות של מחלת הכליה. הפסקת התרופה צפויה לשפר את ערכי הקראטינין באופן מהיר, אך לאורך זמן זו אולי לא בחירה נכונה. טרנסקל לא גורם באופן יחודי להפרעה בתיפקוד הכלייתי.

מנהלי פורום נפרולוגיה