fdg18 מיפוי גלוקוז מסומן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/03/2019 | 04:36 | מאת: ירון

בן 55 כשנה אחרי ניתוחשימור כליה כריתת rcc בכליה . נמצא תיפודי כליות גבוליים , קראטינין 1.12 , gfr 73 . לא היו מוכנים במכבי mri ביקורת והחליטו עם הרופא האונקולוגי על fdg18 . האם מזריקים יוד בבדיקה? קרינה ?עברתי 4 או 5 סיטי בשנים האחרונות כמו בטן , גב מספר פעמים . האם הבדיקה מידי שנה לא עלולה להזיק לכליות ? אולטרה סאונד ללא ממצא מחשיד .

לבדיקת PET CT לא מזרקים חומר ניגוד והיא אינה מוסכנת לכליות.

29/03/2019 | 00:19 | מאת: ירון

מה שמדאיג אותי יותר זה הקרינה . ב mri אין קרינה . כמו שציינתי , עברתי יותר מחמש סיטי בחמש שנים האחרונות ובנוסף גם הדמיות רנטגן לכן אני מודאג.

מנהלי פורום נפרולוגיה