ערכי לחץ דם שנמדדו לי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/03/2019 | 10:13 | מאת: נתן

שלום אני בן 31 בריא בכללי בחודשים האחרונים אירועים של דופק מעל 100 שהתגלו בעזרת האקג כסינוס טכיקרדיה, אין יתר תריסיות אין אנמיה בדיקות דם כימיה וספירה טובות בלי חריגה בדיקת שתן תקינה עודף משקל של 15 ק"ג צילום חזה תקין.... מה אומרים ערכי לחץ הדם האלו אני מביא נתונים של ערכים שיצאו לי בבדיקה אצל רופא במהלך השלושה חודשים האחרונים: 127/90 130/90 121/85 162/72 133/80 136/88

ערכי לחץ דם במרפאה מוגדרים כיתר לחץ דם מעל ל140/90. ערכים של 130-139/85-89 מוגדרים כלחצי דם "גבוליים". בהנחה שלא נרשמה המדידה הראשונה שבוצעה (כי זו נחשבת תמיד כלא אמינה) הרי שלחץ הדם שלך אינו תקין. רצוי להתיעץ עם רופא המשפחה על ביצוע הולטר ל"ד (או מדידות לחץ דם ביתיות) לאישוש האבחנה. לפי הממצאים יחליט הרופא המטפל על המשך ברור. בכל מקרה מומלץ התחיל בשינוי אורחות חיים - לנסות לרדת במשקל (לפחות 5% ממשקל גוף נוכחי), לעשות פעילות גופנית סדירה, כלכלה :ים תיכונית" - עתירה בפירות, ירקות, דגים, דלת מלח; ולהימנע מצריכת אלכוהול מופרזת.

מנהלי פורום נפרולוגיה