מוקד היפודנסי בכליה-משוער aml

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/03/2019 | 13:33 | מאת: נתן

יש לי כאבים בצד משאל מאחורה בגב, בפניה לאורלוג, נשלחתי בגלל פרורי אבנים בכליות לפני 9 חודשים ב us, נשלחתי לct, נמצא מוקד היפודנסי בשמאל,קוטר 8ממ,שומני כנראה משוער aml, זה נעשה ללא חומר נגוד עקב אלרגיה ליוד, האם חומר ניגוד היה נותן הסבר מדויק יותר? האם mri, יתן תשובה מגדויקת יותר? מה הסיכוי שזה סרטני? איזה מעקב לעשות? נראה שהאבנים יצאו מהכליות.אבל יש לי כאב בצד כבר כמה שבועות האם יש קשר? או שזה לא קשור בכלל? מה ניתן לעשות לגמר ברור? תודה

CT היא בדיקת הבחירה לזיהוי אבנים ולכן אם לא נמצאו אבני כליה בבדיקה זו, יש לחפש אחר סיבה אחרת לכאב. אולי אורטופדי? האם אפשרות זו נבדקה? בנוגע לחשד לאנגיומיוליפומה? המראה של גידול זה, שהינו שפיר, לרוב אופייני. מדובר בממצא קטן יחסית ויתכן שלכן הקושי באיפיון שלו. כדאי לפנות לאורולוג עם הממצא כדי להחליט על המשך המעקב. לרוב כאשר יש ממצאים קטנים המעקב מתבצע באמצעות אולטרסאונד כעבור 3-6 חודשים.

מנהלי פורום נפרולוגיה