עליית קריאטינין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/01/2014 | 17:58 | מאת: יוגב

שלום רב בדיקת הקריאטינין שלי הינה בתחום = 1.11 . שאלתי נוגעת למגמה של עלייה. משנת 2010 יש עליה עיקבית (בערך קו ישר) מערך 0.72 עד 1.11 . ברקע הרפואי: ניתוח אונקולוגי ב-2010 , דרמטומיוסיטיס ו- PSA 14.7 . הבעיות הללו כולן במעקב ונשלטות , כרגע. בעבר נטלתי פרדניזון וכיום אני נוטל מתוטרקסאט 7.5 מג שבועי. בנוסף 5 מג אמלו ו-10 מג סימבאקסון. האם יש מקום לדאגה או בדיקות בנושא הנפרולוגי?

21/01/2014 | 22:32 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

נראה שיש החמרה איטית בתפקוד הכלייתי. בהחלט נדרש ברור ראשוני של בדיקות דם, שתן והדמייה ולאחריו להעריך האם יש צורך בבדיקות נוספות.

22/01/2014 | 19:29 | מאת: יוגב

לד"ר גיל צ'רנין-תודה על תשובתך. מכיוון שאני מבצע יחסית בדיקות מרובות(תפקודי כבד, CPK, LDH כימיה, שתן מלא, ועוד)- על אלו בדיקות אתה מתכוון? אשר להדמייה- ברשותי תוצאות CT (אגן בטן וחזה) וכן US . ובאלה לא צויינה בעיה כלשהי של כליות.האם מומלצת בדיקת הדמייה נוספת ?

מנהלי פורום נפרולוגיה