אולטרסאונד כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/02/2019 | 17:44 | מאת: נטשה

שלום. נשלחתי לעשות אולטרסאונד לכליות ודרכי שתן עקב דלקות שתן חוזרות. אשמח להסבר התוצאות: ממצאים: הכליה הימנית: בגודל ומבנה תקין, פרנכימה שמורה, ללא הרחבה של המערכת המאספת ושל השופכן. הכליה השמאלית: בגודל ומבנה תקין, פרנכימה שמורה, ללא הרחבה של המערכת המאספת ושל השופכן. אין עדות לאבנים בכליות כיס השתן: בעל מבנה תקין, דופן איננו מעובה, אין אבנים בתוכו. מכיל 200 סמ"ק שארית קטנה ציסטה שחלתית קטנה

אם ביקשו ממך לתת שתן וביצעו אולטרסאונד חוזר של השלפוחית לאחר שנתת שתן זה אומר שבאמת יש שארית שתן לאחר התרוקנות. ממצא שמחייב ברור. ציסטה שחלתית - משמעותה תלויה בגיל. אם את בגיל הפריון אז ככל הנראה חסר משמעות. אם את במנופאוזה מחייב ברור גניקולוגי. בכל מקרה מומלץ לחזור על אולטרסאונד.

מנהלי פורום נפרולוגיה