לחץ דם גבוה עקב חרדה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/02/2019 | 16:46 | מאת: יפה

שלום ד"ר בת 50 לוקחת סימבלטה כ10שנים עקב חרדות.בשבוע האחרון בדקתי לחץ דם במכשיר ששייך לבעלי ונכנסתי ללחץ תוך כדי הבדיקה.המדדים הין גבוהים מאד 190/100 וכל בדיקה נוספת שביצעתי היו גבוהים מאד 180 ואפילו 230 .נכנסתי להסטריה בזמן הבדיקה הייתה לי חרדה איומה עם דופק מהיר.יום לאחר הבדיקה הגעתי לרופאה בדקה לי ושוב לחץ דם גבוה מאד 180/100 אמרתי לה שבחרדות מאתמול וגם כרגע בזמן הבדיקה.נתנה לי קלונקס על מנת להרגע.לאחר יומיים הגעתי שוב למרפאה לאחר חצי כדור קלונקס המדדים היו טובים 130/80 128 /85 .הרופאה חושבת שבגלל החרדות שהיו הייתי עם לחץ דם גבוה.יש לציין ששבוע שעבר הייתי בבדיקת עיניים מקיפה עם הרחבת אישונים ולא נמצא דבר.הרופאה המליצה לעשות הולטר לחץ דם ל24 שעות.שאלתי היא במידה ואקח חצי קלונקס בבוקר וגם בערב .האםהתוצאות שישוקפו הן אמיתיות לאור זה שאנינעם כדור הרגעה?

26/02/2019 | 17:06 | מאת: יפה

בהמשך לשאלתי שכחתי לציין שבוצע לי גם אקג לפני יומיים אצל הרופאה שיצא תקין

קלונקס היא לא תרופה שכדאי לקחת כטיפול כרוני (=מתמשך). אני הייתי מבצעת את ההולטר ללא השפעת קלונקס.

ראי תשובה בשאלה קודמת

מנהלי פורום נפרולוגיה