הכנות לקראת איסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/02/2019 | 00:30 | מאת: ויקי

בעלי צריך לעשות איסוף שתן של 24 ש' ל מטנפרינים וקטכולאמינים עקב יתר לחץ דם. לא לגמרי הבנו ממה הוא צריך להימנע טרום הבדיקה ובמשך כמה זמן. בהמשך לדברים שקראתי רציתי לוודא: הוא מעשן - האם עליו להפסיק לעשן לפרק זמן מסוים לקראת הבדיקה? הוא לוקח תרופות ליתר ל. ד. - האם עליו להפסיק לקחת אותן? כשרושמים להימנע מתבלינים מיממה לפני הבדיקה - מאילו תבלינים? כולם? אשמח להנחיות מדוייקות על מנת שלא יכשל בהכנות לבדיקה זו. תודה רבה

יש לשמור על דיאטה 72 שעות לפני ותוך כדי איסוף השתן. הדיאטה כוללת הימנעות ממזונות הידועים כמעלים הפרשת סרוטונין (למשל -משוקולד, קפה, תה, מוצרים בטעם וניל, בננות, בוטנים, שקדים ). יש להמנע מפעילות גופנית מאומצת . אלכוהול יכול לגרום לעלייה בהפרשת הקטכולאמינים ומומלץ להימנע ממנו גם כן. לא כל התרופות ללחץ דם אסורות לשימוש לפני האיסוף ותפקידו של הרופא המפנה להורות אילו תרופות יש להפסיק טרם האיסוף. אנני מכירה הנחיה להפסיק עישון לפני האיסוף. הפסקה יכולה לגרום לתסמונת גמילה ולכן תאורטית לשבש את התוצרות.

24/02/2019 | 14:43 | מאת: ויקי

תודה. יצא לי להתקל בהמחיות הללו ברשת( בתמונה המצורפת). האם הגיוני להימנע מכל התבלינים האלה? נראה שזה לא ממש משאיר לו משהו לאכול.

אין באפשרותי לראות קבצים מצורפים. התזונה לפני הבדיקה ובמהלכה לא מוגבלת בדגנים, בשר כל סוגיו, ביצים, מוצרי חלב, ירקות ומרבית הפירות. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה