cct איסוף שתן 24 ש

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/02/2019 | 01:14 | מאת: ירון

בן 50+ נשלחתי ע"י אורולוג ונפרולוג לאיסוף שתן אחרי ניתוח סיסטה קטנה בכליה שהייתה חשודה כ אר סיסי אשר הוסרה וגם ירידה בתפקוד הכליות egfr 71 לפני חודשיים ועכשיו 85..... יתכן כי הורדתי חלבונים ...? תוצאות איסוף שתן24 ש : קראטינין 24 ש 1.5 . אוריאה קלירנס 50 ( נמוך מנורמה) אוריאה 24 ש 27 . נפח שתן 3.7 ליטר כנראה באופן מיוחד שתיתי הרבה יותר מהנורמה בגלל שבאותו יום עברתי א.ס כליות ודרכי שתן (יצא תקין , רט לאבן זעירה שלא מהווה הפרעה והאורולוג לא התייחס) ונאלצתי לשתות יותר . מוזר שצבע השתן באיסוף היה צהוב לרות התכולההגבוהה. bmi בתחום הנורמה . עכב נכות ברגליים , נמצא הרבה במיטה וישן הרבה (מסת שריר נמוכה ??) . במקביל לאיסוף שתן נלקח דם מהווריד : אוריאה 43 .פרוטאין טוטאל 7.2 . ל"ד בדרך כלל 90 /130 - 125/86 . כשאני בסטרס יש ל"ד גבוה יתר 139/ 98 a1c 5.2 . סוכר 97 . אלקטרול' תקין . המוגלובין 13.2 . כימיה בשתן : יחס אלבומין קראטינין 0 . פרואטין קראטינין 50 . תרבית שלילית . kappa flc 33 !!!!! למבדה 21 . היחס בינהם 1.6 . שתן כללי תקין . האם יש לי מחלת כליות ? תודה מראש

בערכי ה- GFR שלך (מעל 60), לצורך הגדרת מחלת כליות כרונית יש צורך בפרמטר חריג נוסף פרט לערך ה- GFR עצמו. לא בטוחה שהניתוח שלך מהווה קריטריון שכזה וזה תלוי במידת הכריתה. אם נכרתה ציסטה קטנה בלבד לעומת אם נכרת חלק משמעותי יותר מהכליה. בכל מקרה שאר הבדיקות נראות תקינות וזה מה שחשוב.

מנהלי פורום נפרולוגיה