כליות עם ציסטות ודלקות חוזרות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/02/2019 | 11:58 | מאת: ורד

בת 30, ברקע דלקות חוזרות בדרכי השתן. כליה אחת מתפקדת פחות מהשניה לפי המיפוי. (ביחד 100%) לפני כחודש התגלו בכליות ציסטות באחת - ציסטה פשוטה, בשניה ציסטה מורכבת בנוסף לאחרונה כל כמה זמן מופיע פלונפריטיס. מטפלת בזינט. מה ניתן לעשות כדי למנוע את הדלקת הבאה? פרט חשוב: מתכננת הריון, הופניתי לMRI ע״י אורולוג אך הבדיקה לא אושרה. הרופא אמר שלא כדאי לבצע CT, אלא בעת כניסה להריון אתחיל טיפול מונע. אשמח לתשובה

כדאי לבדוק עם רופא הנשים האם יש סיבה מבחינתו לזיהומים חוזרים. לשים לב גם האם יש קשר בין מועד ההופעה של הזיהומים לווסת / קיום יחסים. אם לא, אני מניחה שהאורולוג ביצע בירור ולא מצא גורם ולכן במצבים כאלה באמת ממליצים על טיפול אנטיביוטי מונע. חשוב מאוד למנוע פיאלונפריטיס בהיריון שיכול להביא לצירים מוקדמים.

מנהלי פורום נפרולוגיה