מה ניתן לעשות כעת באמצע התקף

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/01/2019 | 19:03 | מאת: מיכאל

נתגלו לי אבנים גדולות בכליות בס.טי לפני 4 דנים. היתה אבן גדולה בגביע. היא התפרקה נותרו אבנים 0.5 בשתי הכליות. בus מלפני חצי שנה כנל. לפני שבוע התחילו לי כאבי מצד ימין מתחת לצלעות ובגב מאחורה. בחילות והקאות קלות. בלתי נסבל. הייתי במיון בדיקות דם ושתן בסדר. לקחתי על דעת עצמי פאפאברין וזה הרגיע את הכאבים. היום חזרו הכאבים. במיון אמרו שאין טעם לעשות סתם ס.טי, בנתיים אני פשוט סובל מכאבים. יש עוד מה לברר? יש איזו תרופה לקחת חוץ מנגד כאבים? עד איזה מינון מותר פאפאברין? ביום. בשלב זה הדמיה תשנה משהו? תודה

אני חולקת על דעת הרופא במיון – חייבים לעשות בדיקת סי טי פרוטוקול אבנים, לראות שהאבן לא שינתה מיקומה, שהיא לא חוסמת את דרכי השתן כעת מה שיחייב אולי התערבות אורולוגית דחופה יחסית או לפחות מעקב הדוק. העדר המטוריה (דם בשתן) לא מוכיח שאין עווית כליה. הוכח שתוספת של תרופות מקבוצת ה"אלפא 1 בלוקרים" למשל TAMSULIN 0.4 מ"ג עוזר במעבר אבן עצמוני. משככי-כאבים הם חלק מהטיפול. ניתן לקחת עד כ 500-600 מ"ג יומי של פפברין. פפברין לא נחשב כחלק מהארסל הטיפולי של עווית כליה. הוא מרחיב כלי דם ואין במתן שלו הגיון טיפולי למיטב ידיעתי.

מנהלי פורום נפרולוגיה