דלקת במרפק,....................

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/01/2019 | 19:50 | מאת: שמעון גז

שלום ,אורטפדית רשמה לי לטיפול בדלקת במרפק ,טיפול בארקוקוסיה 90 למשך חודש.מקריאה בפורומים השונים אני מבין שיש בעיה לקחת את הכדור למשך תקופה כה ארוכה...האם נכון? (אני בן 42,בריא בד"כ)

התרופה עלולה לגרום לאי ספיקת כליות חריפה (בעיקר במטופלים הסובלים מאי ספיקת לב, אי ספיקת כליות כרונית, ובמצבים של התייבשות). התרופה גם עלולה לגרום לעליית לחץ דם, הפרעות מלחים . תופעות לוואי אילו נובעות ממנגנון הפעולה של התרופה והן "צפויות" . היא עלולה גם לגרום לפגיעה כלייתית שנובעת מרגישות לתרופה ושפעול מערכת החיסון. זו תגובה שאינה ניתנת לחיזוי מראש ועלולה לפגוע גם באנשים צעירים ובריאים . כך היא עלולה לגרום לפרוטאינוריה משמעותית על ידי פגיעה ביחידה המסננת של הכליה (הגלומרולי) ולדלקת לרקמה הבין תאית בכליה. הסיכון לפגיעה כלייתית תלוי גם במינון ובמשך זמן נטילת התרופה. אני ממליצה לך לצמצם ככל הניתן את זמן השימוש בתרופה (לשבוע-עשרה ימים מקסימום), ואם הכאב לא משמעותי לשקול שלא להשתמש בה כלל. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה