נפח גדל של בלוטת ערמונית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/12/2018 | 17:34 | מאת: משה

להלן תוצאות בדיקת אולטרסאטנד שעשיתי. אני בן 45 ובריא בד"כ. בבדיקת דם נמצא PSA ברמה של 5.34. ובבדיקת ה US: הכליות בגודל ומבנה תקינים. ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים. בכליה מימין הודגמה ציסטה קורטיקלית קטנה. מערכת מאספת כפולה בכליה שמאלית . שלפוחית השתן בקיבולת טובה, בנפח כ- 238 סמ"ק, עם דופן סדיר ,ללא ממצא בתוכה. לאחר ההתרוקנות ללא שארית שתן. הופקו סילוני שתן משתי הפיות. בלוטת הערמונית מוגדלת, בנפח כ- 41 סמ"ק. מה משמעות הבדיקה והאם בלוטת ערמונית בגודל 41 (האם זה לא אמור להיות אורך ולא נפח) תקינה לגילי? מה משמעות הציסטה והמערכת הכפולה בכליה?

כעקרון אלה שאלות המכוונות לאורולוג. נפח הערמונית אכן מוגדל מעט (מודדים נפח ולא אורך) . ציסטה קטנה בודדת אינה מטרידה ודורשת מעקב אולטרסאונד בעוד שנה. מערכת מאספת כפולה הינה וריאנט אנטומי, כלומר איזושהי פתולוגיה שקרתה בזמן התקופה העוברית. אין לה משמעות מיוחדת בגילך.

מנהלי פורום נפרולוגיה