ערכים גבוהים של קריאטנין וחומצת שתן בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/11/2018 | 09:32 | מאת: טלילה

בשתי בדיקות דם אחרונות שעשיתי לאחרונה במרווח של מספר חודשים התגלו ערכים החורגים מהגבול העליון של קריאטנין (0.99 מג/דל (לעומת 0.95 הגבוה העליון), וחומצת שתן (6.2 מג/דל לעומת 6.0 הגבול העליון). בשתי הפעמים שתיתי בכוונה המון מים בשעות האחרונות לפני הבדיקה. שאר תוצאות הבדיקה תקינות לחלוטין. האם רצוי לעשות בירור נוסף לגבי תפקוד הכליות? האם זה מעיד על אי ספיקת כליות העלולה להחמיר עם הזמן?

מדידת רמת הקראטינין בלבד אינה נותנת הערכה טובה של התפקוד הכלייתי והיא יכולה להטעות. על כן משתמשים בנוסחה מתמטית המשערכת את קצב הסינון הגלומרולארי ומכלילה תוצאת בדיקת קריאטינין בדם, את הגיל, המין והגזע. מציעה לך ראשית להסתכל על ה eGFR שניתן על ידי מרבית המעבדות . אפשר גם למצוא מחשבון אינטרנטי (רצוי מחשבון CKD EPI ). אם יש חריגה המשך ברור מומלץ.

מנהלי פורום נפרולוגיה