נזק בשתי כליות וטיפול

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/11/2018 | 14:22 | מאת: לנה

שלום דוקטור יש לי שאלה...באיזה מקרים יש המלצה על מתן recormon אם כתבתי נכון מה היתרון וחיסרון בתרופה האם זה נותנים כטיפול להחלים או לשמור .תודה רבה

אריטרופואטין הוא הורמון המעודד את יצור הכדוריות האדומות. ההפרשה שלו יורדת באי ספיקת כליות מתקדמת. במטופלים עם אי ספיקת כליות חמורה הסובלים מאנמיה שמיוחסת (=חושבים שנגרמת) לאי ספיקת הכליות נותנים את התחליף ההורמונלי. התחליף אינו מרפא אלא עוזר לשמור על רמות ההמוגלובין בטווח סביר (לא נמוך מדי). הטיפול עלול לגרום ליתר לחץ דם , עליה בתמותה קרדיווסקולארית (אירועים מוחיים, התקפי לב למשל) ועליה בתמותה ממאירות. תופעות הלוואי נצפו יותר במטופלים שבהם ערכי ההמוגלובין עלו מעבר לערך המומלץ (מעל ל 12.5-13) או שנזקקו למינונים גבוהים במיוחד של ההורמון. בדרך כלל הרווח שבטיפול עולה על הסכנות בו. יש לעקוב אחר רמות ההמוגלובין ולא לתת מינונים מופרזים.

מנהלי פורום נפרולוגיה