מערכת מאספת כפולה בכליה שמאל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/10/2018 | 06:42 | מאת: יאנה

שלום. כרגע היני נמצאת בהריון שני שבוע 21. מהתחלה של ההריון היו לי כל חודש דלקות בדרכי השתן (לציין שלא סבלתי בחיים שלי מדלקות וגם לא בהריון ראשון). הגניקולוגית הפנתה אותי לUS דרכי שתן וכליות. בפעם הראשון הממצא היה שיש לי הינדרופרוזיס קל עד בינוני משתי הצדדים. לאחר זה העבירו אותי למעקב הריון בסיכון והביאו לי טיפול מונע, לקיחת אנטיביוטיקה כל יום. לאחר כחודש ביצעתי עוד פעם את הUS ונרשם שבכליה השמאלית יש רושם למערכת מאספת כפולה ושלא הודגמה הרחבה של המערכת המאספת (כליה הימנית ללא החמרה). ברצוני לשאול האם זה משהו שיכול לפגוע/נדרש ניתוח והאם זה משהו שנולדים איתו או יכול להיווצר במהלך הזמן, ואיך תיהיה השפעה על ההריון? תודה על התשובה

הרחבה של אגני הכליה ושל האורטרים (צינורות השתן הגדולים המוליכים לשלפוחית השתן) היא תופעה שכיחה מאד בהריון, ויכולה להימשך עד 12 שבועות לאחר הלידה. בדרך כלל בולטת יותר מימין. נובעת משינויים הורמונים ומבניים באגן בעקבות ההריון. עקב כך נוכחות חיידקים בשתן תסמינים (שגורמים לדלקת ) או ללא תסמינים (בקטריאוריה אסיפטמוטמית) שכיחה יותר בהריון. מערכת מאספת כפולה היא הפרעה מיבנית שכיחה בדרכי השתן. לעיתים הכפילות היא שלמה (זאת אומרת שלכליה אחת יש שני אגני כליה ושני אורטרים) , או חלקית (בה יש שני אגני כליה עם או בלי שני אורטרים שמתאחדים לפני הכניסה לשלפוחית השתן). נוכחות מערכת מאספת לא מצריכה טיפול פולשני אם אין סימני חסימה או זיהומים. קשה לאמר בוודאות אך יש סבירות גבוהה שאצלך הממצא מקרי. ממליצה לך לחזור על הדמיית אולטרסאונד 3 חודשים אחרי לידה. אם עדין תהייה הרחבה, או שגם לאחר הלידה תחווי זיהומים בדרכי השתן מומלץ לך ללכת להיוועץ באורולוג (הכירורג של דרכי השתן). בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה