שאלה לאחר קבלת תוצאות של מיפוי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/10/2018 | 18:28 | מאת: יונתן

שלום רב וחג שמח, הינני בן 30, סבלתי בילדותי מהידרונפרוזיס בשתי הכליות (בכליה השמאלית פחות מבימנית) ועברתי כ-5 ניתוחים בשתי הכליות ולאחר כ- 20 שנה שלא ביצעתי מיפוי כליות ולמעשה שום מעקב רציני ביצעתי לפני כשבוע מיפוי כליות עם הזרקת פוסיד. ממצאי הרופא הרדיולוג שבחן את התוצאות הינן: הכליה השמאלית בגודל תקין עם פרפוזיציה וריכוז טובים,קיימת רטנציה של חומר באגן הכליה, נעלמת לאחר הזרקת פוסיד ומודגמת הפרשה טובה מהכליה לאחר הזרקת פוסיד. הכליה הימנית גדולה מהשמאלית, עם ירידה בפרפוזיציה ואיחור קשה בריכוז. קיימת רטנציה קשה של החומר בכליה הימנית עד סוף הבדיקה, ללא שיפור בהפרשה לאחר הזרקת פוסיד. תפקוד יחסי של הכליות: שמאלית-54%, ימנית-46% אינני מתיימר כעת להבין במושגים הרפואיים של מה זה רטנציה ומה זה פרפוזיציה, אך למה למעשה מתכוון הרופא הרדיולוג? האם מצב הכליה הימנית עד כדי כך קשה? האם אצטרך חלילה ניתוח שישי במספר מאז הילדות? (מפחד מזה מאוד) תודה מראש על המענה וחג שמח

"רטנציה" זה החומר שנאגר בכליה ו"פרפוזיה" משמעותו זילוח הדם לכליה. זה נכון שהמיפוי אינו תקין אבל סה"כ נראה ששתי הכליות מתפקדות. אני מניחה שהאיחור בריכוז של כליה ימין אינו חדש ומלווה אותך שנים רבות ובמקרה כזה לא נראה שתזדקק לניתוח שישי, אלא אם יש זיהומים חוזרים בדרכי השתן, פגיעה חדשה בתפקוד הכלייתי או אינדיקציה אחרת. כדאי להשוות את ממצאי הבדיקה לבדיקות קודמות שעשית. כמובן שאיני יודעת מדוע נשלחת לבדיקה ולכן תשובתי בערבון מוגבל. יש לחזור לרופא המפנה עם תשובת הבדיקה.

מנהלי פורום נפרולוגיה