מיקרואלבומין גבוה בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/09/2018 | 07:52 | מאת: God

שאלה שמאוד מעניינת אותי איך יתכן שמעל לשנה יש לי הפרשת חלבון מוגברת שעולה בהדרגה עד היום כ 2.גר ליממה אך הערכים של תפקודי הכליות בדם תמיד בטווח הנורמה?? הרי אם אובד ככ הרבה זמן חלבון בשתן אמור להיות ביטוי בדם... קריאטינין בדם תקין! אלבומין בדם תקין! חומצת שתן זרחן סידן מלחים וכו... מה לא מסתדר לי?? באילו מצבים יכול לקרות?? האם תסמונת נפרוטית נקבעת רק על סמך השתן? תודה מראש

הפרשת חלבון בשתן יכולה להיות מלווה בקראטינין תקין. הפרשת החלבון מעידה על זליגה לא תקינה של חלבונים דרך הממברנה, אך אין זה אומר שהפילטרציה הכלייתית נפגעה. עם השנים כן נצפה לפגיעה גם בתפקוד הכליות על רקע הפרשת החלבון / תהליך דלקתי כרוני אך זה עשוי לארוך שנים רבות. תסמונת נפרוטית מוגדרת כהפרשת חלבון מעל 3.5 גרם המלווה בממצאים נוספים כגון ירידה ברמת האלבומין בדם, בצקות ועוד. הסיבות להפרשת חלבון רבות וכדאי לעבור הערכת נפרולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה