תפקודי כליות של 55% וממצא של לאנגיומיוליפומה.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/09/2018 | 12:50 | מאת: אמיר

לאחרונה התגלה אצלי לחץ דם גבוה. בעיקבותיו ביצעתי בדיקות ויצא שיש לי אנגיומיוליפומה ותפקודי כליות של 55% ו-45%. האם זה ביחד 100% - כלומר תקין? כל כליה זה 55% מתוך ה-100% האם יש מקום לדאגה? היום אני עושה איסוף שתן.

המידע שמסרת לא ברור. חלק מהברור של יתר לחץ דם כולל תפקודי כליה. האם במספר בדיקות נמצא קראטינין גבוה, וטווח ה eGFR נע בין 45-55 מל/דקה ? - אם כן יש לך אי ספיקת כליות שמחייב ברור. יתכן ובעקבות הנ"ל הופנת לבצע אולטרסאונד ונמצאה אנגיומיוליפומה. אפשרות אחרת (עדין בהתייחס ל45-55%) היא שביצעת מיפוי כליות (שזה לא חלק מברור שיגרתי של לחץ דם) שמעריך את התרומה היחסית של כל כליה לתפקוד הכלייתי. כל מה שהמיפוי אומר שכל כליה תורמת כ50% לתיפקוד הכלייתי זה תקין. האנגיומיוליפומה אובחנה בוודאי בהדמיה אחרת (US, סי טי או MRI). תדירות המעקב והחלטה על הרחבת הברור/טיפול פולשני תלוי בגודל ה AML , גילך, ממצאים נוספים בבדיקה היסטוריה משפחתית. אנא פנה להבהרות נוספות לרופא מטפל.

24/09/2018 | 17:51 | מאת: אמיר

תודה רבה על תגובה מהירה. אני בן 60. הוריי בגילי כבר לא היו בחיים ואין הסטוריה כלייתית בחייהם. עדיין אין בדיקות נוספות. היום אני עושה איסוף שתן ומחר בדיקות דם.

מנהלי פורום נפרולוגיה