אבנים בכליות האם קיים פתרון לא ניתוחי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/09/2018 | 11:30 | מאת: איש

שלום אני בן 43 בריא ללא בעיות מיוחדות לראשונה גילו אצלי אבנים בכליות בעקבות כאב בטן חזק והקאות בצילום סיטי נתגלו 3 אבנים ללא חסימה ברצוני לשאול האם יש תזונה שיכולה למוסס אבנים בכליות 3 במספר בגודל של חצי סנטימטר עד 1 סנטימטר האם יש מה לעשות מבחינת תזונה או כל טיפול אחר על מנת להימנע מניתוח פולשני האם יעוץ עם דייטנית קלינית נפרולוגית יכול לעזור ממש לא רוצה ניתוח מה עלי לעשות עם מי להתייעץ על מנת להגיע לפתרון לא ניתוחי ובעיקר לא פולשני

התערבות פולשנית באבנים נדרשת כאשר הן גורמות לכאבים עזים, חסימה או זיהומים חוזרים. הצלחת הטיפול השמרני יורדת ככל שהאבן גדולה יותר. לרוב אבנים בגודל קטן מ 5 מ"מ לא ידרשו התערבו פולשנית. אם יש יציאה של אבן ספונטנית, רצוי לשלוח אותה לאנליזה על מנת להבין מהם מרכיביה ובהתאם להכווין טיפול. אחרת - מבצעים איסוף שתן 24 שעות למרכיבים אפשריים של האבן. במידה ולא יודעים מהם מרכיבי האבן, ההמלצות הכלליות כוללות שתיה מרובה (המאפשרת יצירת מעל 2 ליטר שתן ליום), תזונה דלת נתרן, התאמת כמות הסידן והחלבון בתזונה ועוד. לעיתים גם משתמשים בתרופות הגורמות להבססה של השתן, בהתאם לחשד הקליני. ממליצה לפנות לנפרולוג ולתזונאי בשלב ראשון.

מנהלי פורום נפרולוגיה