ממצא היפראקוגני בכליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/08/2018 | 07:53 | מאת: ורד

שלום, לפני 6 שנים עברתי כריתת כליה עקב אבן חוסמת אתמול ביצעתי US למעקב אחרי הכליה השמאלית שלי. בקורטקס הודגם ממצא היפראקוגני בקוטר 2 ס"מ. בבדיקת שתן יש דם. יש לי אי נוחות בצד שמאל. מה הייתם ממליצים לי לעשות ?

את עם כליה בודדת ורקע של אבני כליה. לא ציינת איזה אבני כליה, האם יש מחלות רקע נוספות (למשל פירפור). התלונות יכולות להתאים למחלת אבנים חוזרת. למרות העובדה שה US לא הדגים אבן חוסמת בכליה בודדת, אולטרסאונד הוא תלוי מאד במבצע, ולכן אם הופיע כאב חדש שאינו מוכר לך, ונגע היפרדנסי חדש ממליצה לבצע בדיקות דם דחופות שיכללו בין היתר תיפקודי כליה וCT פרוטוקול אבנים. להימנע משימוש במשכחי כאבים מסוג NSAIDS (כגון אדביל, ארקוקסה, נורופן). אם הסי טי לא יבהיר את מקור הכאב ישקול הרופא המטפל האם יש מקום לביצוע בדיקת US דופלר לבדוק שיש זרימות לעורק/וריד הכליה . אם חלה ירידה בתפוקת שתן או החמרה משמעותית בכאב יש לפנות למוקד לרפואת חירום. את צריכה להיות במעקב נפרולוג שיגרתי.

מנהלי פורום נפרולוגיה