פיענוח הולטר לחץ דם של 24 שעות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/08/2018 | 17:39 | מאת: חייל

עשיתי הולטר לחץ דם 24 שעות ברוב שעות היממה הממוצע הוא 125-130/65-70 למעט השעה הראשונה של הבדיקה בה הייתי במרפאה התוצאות נעו באיזור 170/90 גם בשעה האחרונה התוצאות היו בערך 170/90 בזמן שהייתי במרפאה כדי להחזיר את המכשיר. האם תסמונת החלוק הלבן נכונה רק בשעה הראשונה של הבדיקה או שהיא קשורה גם לעובדה שאני במרפאה ובעצם גם הקריאות האחרונות גבוהות בגלל 'החלוק הלבן'?

העובדה שהמדידות גבוהות רק בזמן שהותך במרפאה אכן מרמזות על תסמונת חלוק לבן. יתכן גם שהיה מרכיב של סטרס ומאמץ סביב ההגעה למרפאה והעומס שם. האם בדרך כלל יש לך מדידות מוגברות במסגרת המרפאה המתאימות לתסמונת חלוק לבן?

25/08/2018 | 22:07 | מאת: חייל

כמעט בכל הפעמים בהם נמדד לי לחץ דם במרפאה התוצאות היו גבוהות, לכן נשלחתי לעשות בדיקת הולטר. למעשה, בכל פעם שאני בודק את לחץ הדם שלי עם בבית עם מכשיר אוטומטי/מכני הקריאות לא עולות מעל 120/70

מנהלי פורום נפרולוגיה