ירידה ברמת הקלציום בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/08/2018 | 18:03 | מאת: דני

שלום גבר, גיל 50. רזה. לא אוכל מוצרי חלב כבר 20 שנה כי רגיש לזה. כ 25 שנה אריתרוציטים בשתן. בדיקות הדמיה ודם תקינות. נאמר שככל הנראה מדובר ב THIN BASEMENT סיכוי קטן שזה בעיה משמעותית יותר ועם הזמן נדע. בחודשים האחרונים קצת חולשה ועייפות וכיווצי שרירים וקצת נמלולים בעיקר ברגליים. ילחץ הדם שלי קצת ירד לאיזור של 95-60 בעבר היה 120-70. בדיקות דם שגרתיות לפני 3 חודשים תקינות. כולל כליות. הקלציום היה 9.5. לאורך 20 שנה הקלציום אצלי נע בין 9.5 ל 10.1 ומעולם לא ירד מכך. השבוע בוצעו שוב בדיקות שגרתיות. ספירת דם כימיה תקינים כליות קריאטינין 0.65 תקין קצת מתחת לנורמה, אוראה 18 תקין ( 17-43 ) סודיום פוטסיום תקינים אבל הקלציום ירד לרמה של 8.8!! רציתי לשאול 1. לפני שבוע ביצעתי בדיקת US בטן ( תקינה ) . אמרו לי לשתות ולהתאפק ושתיתי בטעות 8 כוסות = 2 ליטר מים בשעה! ( הרגשתי תשוש אחר כך ). האם יכול להיות שזה גרם נזק לכליות ובגלל זה הקלציום ירד? או שהקריאטינין ואוראה תקינים מעידים שהכל בסדר? 2. האם רמות כאלה של קלציום ( ירידה מכ 9.7 בממוצע לכ 8.8 ) יכולות לגרום לתופעות גופניות? 3. מה סביר להניח הסיבה לירידה בקלציום? 4. איזה בדיקות כדאי עוד לעשות? תודה רבה!!

כ 50% מהקלציום בדם נישא על ידי חלבון (אלבומין). כשכמות האלבומין יורדת יורד גם כמות הקלציום בדם .רק ירידה של קלציום שאינו קשור באלבומין (מכונה קלציום מיונן) גורמת לתלונות. מדידה ישירה של קלציום מיונן אפשרית בדיקה מיוחדת שנמצאת בדרך כלל רק בבתי חולים. ניתן להקיש אם הקלציום תקין לפי חישוב שמתחשב בריכוז האלבומין דם. על פניו הקלציום שלך ירד, אך עדין בטווח התקין וכל כן לא אמור לגרום לבעיות אלא אם כן הקלציום המיונן בדם ירד באופן חריג. הירידה של הקלציום (שוב עדין תקין בסכה) יכולה להיגרם למשל עקב מחסור בויטמין D , ירידת אלבומין, ועוד. שאלה 1 – לא שתיית מיים לא פגעה לך בכליות שאלה 2 – בדרך כלל לא אלא אם כן הקלציום המיונן ירד באופן סלקטיבי שאלה 3 – הייתי מהמרת על חסר ויטמין D צריך לברר שאלה 4- הייתי מתחילה בלשלוח שוב קלציום אבל הפעם יחד עם אלבומין, רמות של 25 –הידרוקסיויטמין D, PTH, מגנזיום. זה לברור משק הקלציום בשלב ראשון. לברור משלב התלונות והרחבת הברור פנה לרופא המטפל. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה