פרוטאינוריה בבדיקת איסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/07/2018 | 20:55 | מאת: שילה

ערב טוב דר' נמצאת בהריון תאומים שבוע 22. בשל הריון בסיכון (APLA, סוכרת שמוגדרת מתחילת הריון ומאוזנת בתזונה בשלב זה), נשלחתי לבדיקת איסוף שתן 24 שעות לפרוטאין בשבוע 18. התקבלה תוצאה 404. יחד עם זאת במקביל הייתי עם דלקת בדרכי השתן והיתה מחשבה שאולי העליה בפרוטאין נובעת מהדלקת. שבוע שעבר, בהיותי בשבוע 21 נשלחתי לבדיקת איסוף חוזרת, יחד עם בדיקת תרבית שתן שלילית. התוצאה שהתקבלה 537. הרופאה שלי (מומחית בהריון בהיי ריסק) ביקשה שאראה נפרולוג. לציין: מדדי לחץ דם פעמיים ביום תקינים לחלוטין עם נטיה ללחץ דם נמוך והתעלפויות. מדדי בדיקות סוכר 6 פעמים ביום לרוב בנורמה כל מדדי הצום בנורמה ושעה לאחר ארוחה רובם מתחת ל- 130. אין כל עדות לסימני רעלת הריון. כל ניסיונותיי לאתר רופא אשר מטפל בפרוטאינוריה בהריון העלו חרס. אשמח להכוונה, לסיוע. תודה רבה שילה

הואיל ואת מוגדרת כהיריון בסיכון ממליצה לפנות להערכת נפרוולג בבית החולים בו את נמצאת במעקב / עתידה ללדת. כדאי שיכירו אותך ויעקבו אחריך במהלך ההיריון והלידה. בהצלחה.

מנהלי פורום נפרולוגיה