התייבשות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/07/2018 | 20:16 | מאת: מאור

שלום. אני בן 19, ארבעה חודשים בצבא. ברקע מטופל ביוטירוקס, g6pd. תת פעילות בלוטת התריס תת קלינית. עלייה באנזימי כבד בחודשים האחרונים. בלוטת התריס מאוזנת. ביום רביעי הייתי בצבא בעבודה פיזית בלי מנוחה כמעט בין 7 ל 21 ומשהו. הזעתי, הייתי בלי כובע אבל שתיתי. בשעות האחרונות לא שתיתי מספיק והרגשתי חלש. בסוף כשישבתי הרגשתי חלש, נחתי שתיתי והלכתי לישון כשאני מתנדנד. בבוקר למחרת עדיין הרגשתי חלש ובצהריים חזרתי הביתה. זה למרות ששתיתי ואכלתי כמו שצריך. עדיין תחושת חולשה מתנדנד במנוחה לא מרגישים אבל בכל מאמץ קל כמו הליכה קצרה מרגיש את זה. האם זה נורמלי שאחרי מאמץ כזה גם אם התייבשתי אני עדיין מרגיש ככה? האם יכול להיות שפגעתי בכבד או בכליות? יכול להיות הפרעה במלחים? אני מאוד חושש כי עברו כמה ימים תודה, מאור

התייבשות יכולה לגרום לחולשה למרות שאתה כן מתאר שרוב הזמן שתית מספיק. האם אתה נותן שתן כרגיל? אם אתה עדיין לא מרגיש טוב, ממליצה לפנות לבדיקת חובש ביחידה, שיבדוק בין היתר לחץ דם ודופק. לא אוכל לנחש האם נגרמה פגיעה בתפקוד הכליות והכבד שלך, אם כי רק אציין שהגוף שלנו יודע להגן על עצמו ולכן פגיעה תתרחש במצבים קיצוניים, בעיקר לאור גילך הצעיר.

מנהלי פורום נפרולוגיה