תסמונת נפרוטית Nephrotic Syndrome

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/05/2018 | 15:05 | מאת: דורון

בעבר אובחנתי בתסמונת נפרוטית . אינני מטופל בטיפול תרופתי אך aunr ממעיט וכמעט אינני אוכל בשר ומוצרי חלב ( חלבון מן החי). מכיוון שבאחרונה אני עובר לטבעונות מלאה. איך עליי להתייחס למזונות מן הצומח שהם עתירי חלבון. האם ההשפעה על הכליות של חלבון מן הצומח שווה לחלבון מן החי? תודה.

זו שאלה טובה ומורכבת. חלבון צמחי משרה פחות עומס חומצי (ויתכן ותורם פחות להתקדמות של מחלת כליה). הוא גם מעלה פחות אוראה (נקודה חשובה כשיש אי ספיקת כליות כרונית מתקדמת). לחלבון מין החי יש ערך תזונתי/ביולוגי טוב יותר. ממליצה לך לקבל יעוץ מדיאטנ/ית (רצוי המתמחה במחלות כליה) .

23/05/2018 | 17:03 | מאת: דורון

תודה רבה!!!

מנהלי פורום נפרולוגיה