הטלת שתן מרובה...........

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/05/2018 | 12:56 | מאת: בני

שלום רב לאחרונה אני קם להטלת שתן פעמיים עד 3 בלילה(ערמונית בגודל תקין 20 סמ"ק לפי הדמיית אולטראסאונד) הבדיקות שלי אומנם תקינות(הן תפקודי כליות והן שתן) איך אפשר לדעת שאין זה סינון יתר כלייתי שעלול לגרום להתעייפות הכליות? אילו אמצעים ניתן לנקוט כדי "להרגיע" את הכליות? (אני לא שותה קפה ולא צורך מזון מהחי) תודה רבה

אפשר לעשות איסוף שתן לפינוי קראטינין ולראות. דיאטה דלת מלח ולא עתירת חלבון , להימנע מעישון, לטפל במחלות נלוות שידוע שפוגעות בכליה כמו סוכרת, יתר לחץ דם – אילו הם האמצעים לשמור על הכליה.

מנהלי פורום נפרולוגיה