מוקסיפן.......................

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/05/2018 | 16:11 | מאת: אלי

שלום רב עברתי עקירת שן קשה ונצטוותי ליטול 3 כדור אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן ביום למשך שבוע ימים. האם אנטיביוטיקה זו לא מסוכנת לכליות כאשר ישנה כליה אחת עובדת באופן תקין? והאם פרוביוטיקה נחוצה בתקופת הנטילה של מוקסיפן? תודה רבה

אם הכליה עובדת באופן תקין ניתן ליטול מוקסיפן במינון הרשום. כמובן שבכל תרופה תמיד קיימת אפשרות למעין תגובה אלרגית בכליה שתגרום לפגיעה בה, אך מוקסיפן בפני עצמה לא נחשבת תרופה שפוגעת בכליות. פרוביוטיקה אינה הכרחית, אין המלצות חד משמעיות לטיפול בפרוביוטיקה בעת טיפול אנטיביוטי.

מנהלי פורום נפרולוגיה