תשובות מדאיגות של אוחטרסאונד בטן כולל כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/04/2018 | 14:11 | מאת: דקג

היי שלום אני עתידה לעבוד ניתוח בריאטרי וכחלק מהבדיקות ערכתי בדיקת אוחטרסאונד בטן והנה והתשובות . הכליות בגודל ומבנה תקינים.ללא עדות להידרונפרוזיס ,גושים או אבנים . בכליה ימנית ציסטות פלביות עד כ 7.0 ס"מ . בכליה שמאלית הודגמה ציסטה עם הסתיידות כ 1 -ס"מ היכולה להתאים ל milk of calcioum cyst . ובנוסף כבד מאוד שומני . שאר הדברים תקינים. מה זו ההסתיידות הזו ובכלל מה משמעות הציסטות האלו? אשמח להתייחסותך עד שאגיע לרופא שלי. זה מאוד מפחיד אותי . יום טוב בשורות טובות

24/04/2018 | 14:12 | מאת: דקש

אני בת 22 וחצי שכחתי לציין

ראשית להירגע. חשוב לזכור שUS היא בדיקה שמאד תלויה במבצע. קשה יותר לביצוע אצל מטופלים עם עודפי משקל. ציסטה פרפלבית וmilk of calcium שניהם ממצאים שפירים. את האחרון קשה להבדיל לעיתים מאבן כלתית או ציסטה מורכבת. בגילך הצעיר לא שכיח למצוא הרבה ציסטות כליתיות (אם אין מחלה משפחתית). ממליצה שתבצעי סי טי פרוטוקול אבנים בשלב ראשון לאפיון טוב יותר של הממצאים. הכבד השומני אינו מפתיע שכן את סובלת מהשמנת יתר.

25/04/2018 | 11:37 | מאת: שקד

היי תודה רבה על התשובה מה זה אומר ציסטה מורכבת והאם זה הופך אותה ללא שפירה ?? אשמח לתשובה רק מחר אני נגשת לרופא משפחה

ציסטה מורכבת הינה בעלת פוטנציאל להתקדם לממאירה עם השנים אך אין זה אומר שאינה שפירה. המעקב יהיה תכוף יותר בציסטה מורכבת לעומת שפירה.

מנהלי פורום נפרולוגיה