התחדשות תאים.....................

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/03/2018 | 18:09 | מאת: רון

שלום רב לרופאות שאלה קצת תאורטית :האם תאים של אברים כמו כליות ,כבד ולב מתחדשים כל העת בדומה לשאר תאי רקמות הגוף? למשל פעם בבדיקת אולטראסאונד לפני עשור ראו אזור "מצולק" בכליה. היום ממצא זה כבר לא מוזכר בבדיקות. כלומר האם התאים בכליה מתחדשים ולכן גם האזור "המצולק" נעלם. תודה רבה

יש הבדל בין אי ספיקת כליות חדה/חריפה/אקוטית לאי ספיקת כליות כרונית. אי ספיקת כליות חדה יכולה להיות הפיכה עקב יכולת "התחדשות- התאוששות של הכליה" . התנאי להתאוששות הוא שהגורם שגרם מלכתחילה לפגיעה טופל לפני שנוצר נזק בלתי הפיך. בהערת אגב יודעים היום שאירוע של אי ספיקת כליות חריפה הוא גורם סיכון להתפתחות אי ספיקת כליות כרונית בהמשך החיים ומכאן שככל הנראה ש"התחדשות" הכליה היא לא שלמה. צלקת היא ביטוי לנזק בלתי הפיך. הדמיה באולטרסאונד מאד תלויה במבצע מכאן בידיים פחות מיומנות עלולה להיות לא אמינה. בדיקה טובה להדגים צלקת היא מיפוי כליות למשל. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה