Ph 8 ........................

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/02/2018 | 21:02 | מאת: חי

שלום רב בשנים האחרונות ה-ph של השתן נושק בקביעות ל-8 בדיקות הדם ותפקודי כיליה תקינים כולל תפקודי כבד. האם העובדה שאני עשרות שנים צמחוני וכמעט לא צורך מזון תעשייתי מהסופר יוצרת סביבה בסיסית. ? בנוסף אני צורך שייקים מירקות ופירות כמו גזר ,סלק אדום סלרי וכדומה. בהסבר לבדיקה נאמר ששתן בסיסי מאוד מצביע גם על בעיית כליות??. מוזר לא?? לנוכח הבדיקות התקינות עד היום. תודה רבה

ה- PH של השתן עוזר באבחנה של בעיות במאזן חומצה-בסיס בגוף. בפני עצמו, אין לו משמעות רבה. 8 הוא אכן הערך העליון של הנורמה. מצבים היכולים לגרום ל- PH גבוה בשתן הינם תזונה צמחונית כמו במקרה שלך, תרופות שונות ועוד. בניגוד לכך, במצבים של צריכת בשר בכמות גדולה ניתן לראות שתן חומצי. מצב פתולוגי בו ה- PH של השתן גבוה הינו זיהום בסוג מסוים של חיידקים. מאחר ואין לך קליניקה כזו, הרי שלא זה המקרה. לסיכום - ה- PH נובע מהתזונה הצמחונית ואין מקום לדאגה.

מנהלי פורום נפרולוגיה