האם בדיקת mri עדיפה על ct ?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/01/2018 | 17:54 | מאת: יהודית א

שלום עקב בעיית קריאטינין גבוה מסרבים לעשות לבעלי ct. האם בדיקת mri עדיפה מבחינת השפעה על הכילייה תודה

הזרקת חומר ניגוד ב- CT (יוד) יכולה לגרום לפגיעה כלייתית חריפה, כלומר עליה בקראטינין. לרוב הפגיעה הפיכה. ניתן להפחית את הסיכון לפגיעה הכלייתית על ידי הכנה מוקדמת עם נוזלים לפני הבדיקה והפסקת תרופות מסוימות. הסיכון לפתח את הפגיעה מושפע מגורמים רבים, למשל: אי ספיקת כליות וסכרת מעלים סיכון. הגדולינום המוזרק ב- MRI לרוב לא גורם לאי ספיקת כליות חריפה (למעט תאורי מקרה בודדים) אולם אסור להזריק גדולינום בתפקוד כלייתי ירוד, כלומר כאשר ה- GFR - קצב הסינון הגלומרולרי - נמוך מ- 30. זה בשל חשש מהצטברות החומר ברקמות ותופעת לוואי קשה הכרוכה בכך.

מנהלי פורום נפרולוגיה