שאלות בעניין יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/12/2017 | 01:15 | מאת: אליהו

לד"ר בן בסט שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלותיי, אני סובל מיתר לחץ דם מזה כ18 שנה ומטופל תרופתי . עד לאחרונה התרופה העיקרית שלי בבוקר היה הכדור המשולב CoDiovanבמינון 160/25- שכיום הוחלף על ידי התרופה הגנרית המקבילה - Vector Plus (אשר כידוע, כולל את הangiotensin receptor ולסרטן וכן את התרופה המשתנת דיזותאיזיד). בעקבות הירידה שלי במשקל הרופא המשפחה שלי החליט שערכי לחץ דם שלי יציבים מספיק כדי להעביר אותי לVector בלבד. לאחר זאת ערכי לחץ הדם שלי בבוקר טיפסו אל אזור 160/90 – 175/100. בד"כ הערכים יורדים אל אזור ה140/85 במהלך היום ואז עולים שוב לקראת הערב. אציין שבדיקות האולטרסאונד שעשיתי גילו שהכליות שלי באופן כללי נמצאים במצב תקין. עשיתי בדיקת אולטרסאונד לעורקי הצוואר לפני כמה שנים שגילה הצטברות קטנה של פלק בעורק הקרוטיד ואני עומד לבצע בדיקה מחודשת בקרוב. יש לי מספר שאלות: 1. רופא המשפחה החליט להעביר אותי מVector Plus לVector רגיל על מנת למנוע עומס יתר על שלפוחית השתן שלי שהפך למאוד רגיזה עם תקופות של תכיפות גבוה במתן שתן והערמוני שלי. האם את מסכימה עם הקביעה שתרופות הdiuretics אכן מוסיפות מאמץ על שלפוחית השתן והכליות והאם עדיף להימנע מלהשתמש בהם אם אפשר. 2. האם מומלץ שאוסיף תרופה כלשהי בלילה כדי לייצב את הערכים שלי בתקופה הנוכחית. יש לי בבית אספקה של התרופה Lercapress שקיבלתי בתקופה קודמת ובנוסף את כדורי הVector ניתנים לחלוקה לשתיים. קיבלתי גם תרופה חוסם אלפא לטיפול בערמוני אך היא הורידה את לחץ הדם שלי יותר מידי ולכן הפסקתי לקחת אותם. 3. באופן כללי אני מוצא שלחץ הדם שלי די יציב לאורך הקיץ ומאוד תנודתי בחורף. האם מזג האוויר משפיע בצורה כלשהי על לחץ הדם או שאין קשר בכלל? 4. האם תוסף התזונה מגנזיום יכול לסייע בהפחתת לחץ הדם? אם לא, האם יש תוספי תזונה אחרים שיכולים להיות יעילים כאן? בתודה מראש, אליהו

תתכן שונות בין מידת איזון לחצי הדם בין עונות השנה. בחורף כלי הדם בעור מתכווצים על מנת לשמור על חום הגוף, מה שעשוי להביא לעליה בלחץ הדם. ישנם אנשים בהם השינויים בין עונות השנה קיצוניים עם צורך בטיפול תרופתי בחורף והפסקתו בעונת הקיץ. לחצי הדם שלך אכן מעל לערכים הרצויים. כעקרון תרופות ממשפחת הדיורטיקה גורמות לעליה בתפוקת השתן רק בימים הראשונים ובהמשך אמורה להיות הסתגלות של הכליות למצב חדש. עם זאת, אם אתה מרגיש שהפסקת הדיזותיאזיד הפחיתה תסמינים של "שלפוחית רגיזה", הרי שאין סיבה להחזיר את הטיפול. הוספת לרקפרס בשעות הלילה אכן עשויה לעזור להורדת לחצי הדם. את כל השינויים הללו יש לבצע רק בהנחיית הרופא המטפל שמכיר אותך ואת מחלות הרקע. מגנזיום ככל הנראה אינו עוזר להורדת לחץ הדם. ניתן לנסות תוסף כורכומין שיש המאמינים שעוזר.

07/12/2017 | 09:34 | מאת: אליהו

תודה רבה על התשובה המפורטת

מנהלי פורום נפרולוגיה