אי ספיקת כליות שלב 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/11/2017 | 16:01 | מאת: ליאת

שאלה בהמשך לשיחתנו . סובלת כבר יותר משנה עודף סידן. לצערי בחודשיים וחצי האחרונים ממוצע של gfr 19-20 . הרופאה חושבת שזה בגלל העודף סידן.. אני מטופלת בסטראוידים ואימורן. האם יש אפשרות שברגע שרמות הסידן ירדו. יכול לרדת לשלב שלוש או שתיים ? מאוד לחוצה

היפרקלצמיה יכולה להוביל לאי ספיקת כליות חדה והפיכה ברגע שמתוקנת ו/או מתוקן מצב volume depletion . היפרקלצמיה כרונית עלולה לגרום לאי ספיקת כליות בלתי הפיכה במנגנונים אחרים. סרקואידוזים (למיטב זיכרוני היא הסיבה אצלך להיפרקלצמיה) יכולה לתרום לפגיעה כליתית כרונית במנגנונים אחרים. לפעמים יש גורמים הפיכים שפועלים בצד מחלה כרונית, וכך התפקוד הכלייתי יכול להשתפר אם המחלה תהייה מאוזנת. קשה לדעת (בלי ביופסית כליה) מה רמת ההפיכות אך ניתן להניח שככל שנוקף הזמן יש יותר פגיעה כרונית.

29/11/2017 | 12:02 | מאת: ליאת

תודה

מנהלי פורום נפרולוגיה