דלקות שתן חוזרות, טרום סוכרת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/11/2017 | 11:13 | מאת: שרונה

שלום בת 63 טרום סוכרת. סובלת מדלקות שתן שלא מרפות. אולטרסאונד תקין לחלוטין ללא שארית שתן. משתמשת בוגיפם.

לעיתים קרובות דלקות חוזרות בדרכי השתן בגיל זה מקורן גיניקולוגי - יובש נרתיקי / צניחת רחם וכו'. מבינה מדבריך שנושא זה נשלל. סיבות אחרות יכולות להיות אבנים בדרכי השתן המהוות מקור להתיישבות חיידקים (אולטרסאונד לא שולל זאת לחלוטין אך במידה ואין קליניקה מתאימה ניתן להסתפק בבדיקה זו). לצערנו לא תמיד נמצא הגורם ולעיתים יש להתאים טיפול אנטיביוטי מונע. גם טיפול זה לא תמיד עוזר, ויכול להביא להווצרות של חיידקים עמידים. הקפדה על שתיה מרובה, המנעות מהתאפקות והגיינה טובה יכולות לעזור. כדאי גם לבדוק את מידת חומציות השתן (בבדיקת שתן פשוטה לכללית). חשוב לציין שלא בכל דלקת פשוטה חייבים לטפל אלא בהתאם לתסמינים ומיקום הזיהום.

18/11/2017 | 08:54 | מאת: שרונה

. תודה על המענה המהיר. האם אין קשר לטרום סוכרת? האם 6.5 ph זה מספיק חומצי? תודה רבה

סכרת מעלה סיכון לזיהומים בדרכי שתן אם כי גורמי הסיכון העיקריים הינם רמות סוכר גבוהות ושימוש באינסולין. לכן מצב טרום סכרת פחות מעלה סיכון. רמת החומציות תקינה.

מנהלי פורום נפרולוגיה